tirsdag den 16. september 2008

Tema 2: Projekt om rygelovgivning '07

d. 16.09.08 "Typografi" - uge 36-37

Vores første projektopgave bestod i at oprette denne blog og gøre den brugbar. Det må jeg sandelig indrømme, at jeg fik klaret meget godt. Nu er vi så gået i gang med Tema 2: "Typografi", og her lærer vi at lave vores egen hjemmeside.

Projektopgaven i tema 2 omhandler overordnet rygeforbudet fra 2007. Gruppevis skal vi her i løbet af næste uge lave en hjemmeside hvor budskab og design understøtter rygeloven. Opgavens rammer er begrænset til, at det grafiske design kun skal baseres på brugen af bogstaver.

Formålet med temaopgaven er at få basal indsigt i afsender/modtager problematikker og omsætte det i praksis, at udvikle et grafisk udtryk inden for veldefinerede rammer samt at introducere de studerende til typografiens verden. Dertil kommer en indledende forståelse af, hvad det vil sige at arbejde med en veldefineret målgruppe.

Så langt er vi nået med opgaven
:
Vi skulle starte med at opdigte en virkelig snæver målgruppe. Min gruppe bestående af Mathias og Line startede med at lave en brainstorming over hvilke målgrupper der påvirkes af rygeloven, og hvordan de forholder sig til den. Herefter prøvede vi at komme frem med et budskab, men der var stadig ikke noget der helt fangede vores interesse. Efter en god nats søvn kom vi tilbage på skolen med nye ideer, og et nyt gruppemedlem, Kenneth, meldte sig på banen og tilføjede nogle ekstra krydderier til vores ideer.

Med de nye kræfter fandt vi frem til, at vi opretter en hjemmeside for Dyrenes Beskyttelse. Hjemmesiden skal optræde som en slags interesseorganisation, hvis mål er at skabe en strammere rygelov. Vores målgruppe skal være hundeejere i alderen 30-40 år, der har fået jobs og bor i parcelhuse, og som ryger indenfor. Budskabet skal være, at målgruppen skal holde op med at ryge, fordi det skader deres hund.
Vi er nået frem til følgende slogan: Hunden er menneskets bedste ven, er det din? - Stop rygning i hjemmet både for dit barns skyld, men også for din hunds skyld.

- CB -


d. 19.09.09 Farvepallet til hjemmesiden


Vi har valgt at bruge farverne fra Dyrenes Beskyttelse's hjemmeside, da vores emne har en forbindelse til Dyrenes Beskyttelse.

Se evt. www.DyrenesBeskyttelse.dk

- CB -


d. 22.09.08 Stop rygning i hjemmet

Vel mødt.

Så er første dag i uge 39 begyndt, og i dag fik vi i gruppen lavet et layout til hjemmesiden.

Vi har besluttet, at hjemmesiden skal være enkelt og let overskuelig.
Farvepaletten, som vi lavede i sidste uge, og som er inspireret af Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, har vi inddraget i menuen. Her får teksten under hvert faneblad en af farverne fra vores farvepalet.

Vores nuværende udfordring er at designe en header (dvs. et stort billede i toppen af hjemmesiden). Vi har i gruppen fundet frem til, at den skal bestå af teksten: "Hunden er menneskets bedste ven - Er det din?" samt et siluet af en hund evt. med gasmaske. Så vi går hverisær hjem og arbejder på et forslag vi kan præcentere for hinanden imorgen.

- CB-


d. 23.09.08 Links mellem de forskellige sider

Idag mødte vi op (noglelunde til tiden) alle med et personligt forslag til hvordan vores "blik-fangs-billede" skulle se ud. Efter nogle overvejelser fik vi valgt det rigtige billede. Herefter fik vi lavet en header og en footer, som skulle udtrykke at vi var fra kræftens bekæmpelse. Vi oprettede endvidere fem sider (i stedet for den ene vi arbejdede på forinden) og tilpassede links og skriftstørrelser mellem dem. Teksten skulle også tilpasses, og det skabte en hel del problemer. Men ved at sidde og læse koderne igennem, fik vi trodsalt forholdet mellem siderne på plads inden skoledagen var omme.

At vi har nået så meget i dag, har også gjort, at vi har brug for en dag hver for sig, hvor vi giver vores hoveder ro til at komme med nye ideer. Så gruppen er blevet enig om, at vi imorgen arbejder hjemme, og nogle af os laver et skriftligt udkast til den skriftlige redegørelse, som gruppen skal aflevere.

-CB-

1 kommentar:

Line sagde ...

Her er de farvekoder, som man bl.a. kan finde på http://www.coolprofil.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=9

Vores farvekoder er:
Lys olivengrøn-#cccc33
Hav grøn-#336666
Sort-#000000
Bodoe-rød-#990055
Hvid-#ffffff